Novi Sad ulaže 16 miliona dinara u javni video-nadzor

08.09.2011. | eKapija

Pod video nadzorom u ovoj godini naćiće se još 13 raskrsnica, sedam škola, dva vrtića i još četiri javne površine u Novom Sadu, što će koštati 16 miliona dinara.

Pomoćnik direktora "Informatike", Vladimir Knežević, kaže za "Dnevnik" da su do sada optičkom infrastrukturom pokriveni Kać, Sremska Kamenica i Petrovaradin, te da je u toku izrada projekta za Rumenku, Veternik i Kovilj. To znači da su osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, "Jovan Dučić" u velikoj i maloj školi u Petrovaradinu, te "Đura Jakšić" u Kaću, dobile video nadzor.

U planu je pokrivanje i škole "Veljko Vlahović" u Šangaju, "Sveti Sava" u Rumenki, "Miroslav Antić" u Futogu, "Marija Trandafil" u Veterniku i "Laza Kostić" u Kovilju. Takođe, trebalo bi da se postave kamere u vrtiće "Pužić" i "Panda". Tako će video nadzorom biti pokriven veliki broj raskrsnica u gradu i gotovo sve škole i zabavišta.

Inače, za izgradnju optičke, kablovske i druge telekomunikacione infrastrukture, "Informatika" će izdvojiti 91 milion, a za magistralnu infrastrukturu 62 miliona dinara. Taj novac će biti potrošen na projekte optičke i komunikacione infrastrukture za Detelinaru, Novo naselje i Podbaru. Osim toga, 29 miliona biće izdvojeno za privode, koji bi povezivali stadion, nepokriveni deo "Radosnog detinjstva", škole i raskrsnice predviđene za video nadzor.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PALISADA
PALISADA
BEOGRAD-BORČA
www.palisada.rs

SION NET
SION NET
NOVI BEOGRAD
www.sionnet.rs

GATES
GATES
BEOGRAD-ZEMUN
www.gates.co.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...
Dragica 09.11.2018.
Ma kako da ne...bas joj verujemo.
Neš 01.11.2018.
Komentara 0 tako će i ostati to je sve lep...
Barmen 27.10.2018.
Ako pogledamo armiranu plocu, stub ili gred...
mile 24.10.2018.
Kada cemo mi da napravimo takav most?