Novi Sad ulaže 16 miliona dinara u javni video-nadzor

08.09.2011. | eKapija

Pod video nadzorom u ovoj godini naćiće se još 13 raskrsnica, sedam škola, dva vrtića i još četiri javne površine u Novom Sadu, što će koštati 16 miliona dinara.

Pomoćnik direktora "Informatike", Vladimir Knežević, kaže za "Dnevnik" da su do sada optičkom infrastrukturom pokriveni Kać, Sremska Kamenica i Petrovaradin, te da je u toku izrada projekta za Rumenku, Veternik i Kovilj. To znači da su osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, "Jovan Dučić" u velikoj i maloj školi u Petrovaradinu, te "Đura Jakšić" u Kaću, dobile video nadzor.

U planu je pokrivanje i škole "Veljko Vlahović" u Šangaju, "Sveti Sava" u Rumenki, "Miroslav Antić" u Futogu, "Marija Trandafil" u Veterniku i "Laza Kostić" u Kovilju. Takođe, trebalo bi da se postave kamere u vrtiće "Pužić" i "Panda". Tako će video nadzorom biti pokriven veliki broj raskrsnica u gradu i gotovo sve škole i zabavišta.

Inače, za izgradnju optičke, kablovske i druge telekomunikacione infrastrukture, "Informatika" će izdvojiti 91 milion, a za magistralnu infrastrukturu 62 miliona dinara. Taj novac će biti potrošen na projekte optičke i komunikacione infrastrukture za Detelinaru, Novo naselje i Podbaru. Osim toga, 29 miliona biće izdvojeno za privode, koji bi povezivali stadion, nepokriveni deo "Radosnog detinjstva", škole i raskrsnice predviđene za video nadzor.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SION NET
SION NET
NOVI BEOGRAD
www.sionnet.rs

PALISADA
PALISADA
BEOGRAD-BORČA
www.palisada.rs

GATES
GATES
BEOGRAD-ZEMUN
www.gates.co.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...
Kaljevic Struganik 09.09.2018.
Ovi kameni tepisi u kuci super izgledaju, n...
Dikan 03.09.2018.
Naravno kada u Srbiji postoji samo jedna šk...