INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad ulaže 16 miliona dinara u javni video-nadzor

08.09.2011. | eKapija

Pod video nadzorom u ovoj godini naćiće se još 13 raskrsnica, sedam škola, dva vrtića i još četiri javne površine u Novom Sadu, što će koštati 16 miliona dinara.

Pomoćnik direktora "Informatike", Vladimir Knežević, kaže za "Dnevnik" da su do sada optičkom infrastrukturom pokriveni Kać, Sremska Kamenica i Petrovaradin, te da je u toku izrada projekta za Rumenku, Veternik i Kovilj. To znači da su osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, "Jovan Dučić" u velikoj i maloj školi u Petrovaradinu, te "Đura Jakšić" u Kaću, dobile video nadzor.

U planu je pokrivanje i škole "Veljko Vlahović" u Šangaju, "Sveti Sava" u Rumenki, "Miroslav Antić" u Futogu, "Marija Trandafil" u Veterniku i "Laza Kostić" u Kovilju. Takođe, trebalo bi da se postave kamere u vrtiće "Pužić" i "Panda". Tako će video nadzorom biti pokriven veliki broj raskrsnica u gradu i gotovo sve škole i zabavišta.

Inače, za izgradnju optičke, kablovske i druge telekomunikacione infrastrukture, "Informatika" će izdvojiti 91 milion, a za magistralnu infrastrukturu 62 miliona dinara. Taj novac će biti potrošen na projekte optičke i komunikacione infrastrukture za Detelinaru, Novo naselje i Podbaru. Osim toga, 29 miliona biće izdvojeno za privode, koji bi povezivali stadion, nepokriveni deo "Radosnog detinjstva", škole i raskrsnice predviđene za video nadzor.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;