INFONET-468X60-BANNER

3M folije za kontrolu sunčeve energije na bazi nanotehnologije

08.08.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija 3M lansirala je seriju Prestige Exterior spoljnih folija za ravne staklene površine kao najnoviju ponudu iz portfolija 3M proizvodnih rešenja za očuvanje energije.

Folija je dostupna u tri gradacije kako bi zadovoljila jedinstvene potrebe novih zgrada, kao i potrebe modifikovanja postojećih zgrada. Postavlja se na spoljnu stranu prozora kako bi se smanjio rizik toplotnog stresa, naročito na prozorima koji se sastoje od više staklenih površina. 3M serija Prestige Exterior zasnovana na nanotehnologiji sastoji se od stotine ultratankih slojeva čija je ukupna debljina manja od debljine Post-it® papira, omogućavajući superiornu kontrolu toplote i smanjenje odsjaja uz očuvanje unutrašnjeg i spoljašnjeg pogleda kroz prozor.

Sve tri gradacije, Exterior PR40, Exterior PR70 i Exterior PR90 napravljene su da blokiraju do 99,9% štetnih UV zraka, štiteći tako tapacirani nameštaj, tapete i tepihe od izbleđivanja. Exterior PR90 folija ima najveću transmisiju svetlosti od svih solarnih folija na tržištu - smanje prodor sunčeve svetlosti najviše do 1%, dok istovremeno udvostručuje odbijenu količinu sunčeve energije od jednog prozorskog okna debljine 6,25mm.

Takođe, ove folije ne sadrže metale što eliminiše opasnost od korozije i sprečava mešanje sa bežičnim i mobilnim signalima.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;