INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srpska preduzeća u PZ Jadar kod Zvornika

29.07.2011. | E-kapija

Opština Zvornik potpisala je ugovore sa drvnom industrijom Hemos i ENWO o pokretanju proizvodnje u Poslovnoj zoni Jadar u Karakaju kod Zvornika, potvrdio je potpredsednik Skupštine opštine Danijel Dragičević.

Dragičević je rekao da je firma Hemos počela sa radom, dok je ENWO u procesu nabavke, isporuke i montaže mašina za proizvodnju. "Lokalna uprava je ranije postavila ciljeve rada u Poslovnoj zoni, gde je na prvom mestu privlačenje investitora, dok se istovremeno radi na uređivanju ove zone, odnosno čišćenju i uređivanju objekata za nove investitore", rekao je Dragičević.

Jedan od osnivača firme Hemos Milan Marijanović rekao je da ova firma zapošljava trenutno 19 radnika sa područja Zvornika, dodavši da će se sa razvojem poslova broj zaposlenih povećavati. Dodao je da firma u Poslovnoj zoni trenutno radi probnu proizvodnju impregnacije pragova za železničke pruge pruge, čiji je dnevni kapacitet stotinu pragova za osam sati rada.

"Tržište je obezbeđeno, a glavni kupci su železnice Srbije i Crne Gore", rekao je on i dodao da će roba plasirati i u Hrvatsku, kao i u druge balkanske zemlje. Podsećajući da se sada sirovina za proizvodnju uglavnom dobavlja iz Srbije, Marjanović je rekao da će se sa povećanjem kapaciteta sirovina nabavljati i sa ovih područja.

Predstavnici kompanije Hemos su objasnili da su zadovoljni saradnjom sa lokalnom upravom, koja im, kako kažu, pruža pomoć u svakom smislu, što im je jako bitno za početak rada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;