INFONET-468X60-BANNER

Kompanija Peštan predstavila je srpskom tržistu rezultate najnovijih svetskih istraživanja na polju vodovoda i kanalizacije

07.03.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Peštan, najveći srpski proizvođač vodovodnih i kanalizacionih cevi i cevi za gasovod i elektro-energetske kablove, u saradnji sa kompanijom Borealis, vodećim globalnim snabdevačem hemikalijama i novim rešenjima od plastike, predstavila je srpskom tržistu rezultate najnovijih svetskih istraživanja na polju vodovoda i kanalizacije, koji značajno olakšavaju planiranje troškova, posebno u slučaju velikih infrastrukturnih projekta.

Na seminaru pod nazivom „Moderni polietilenski i polipropilenski cevni sistemi za dugotrajna i sigurna infrastrukturna rešenja”, vodeći stručnjaci kompanije Borealis upoznali su predstavnike beogradske građevinske industrije sa modelom kojim se izračunava ukupan trošak instaliranja cevovodnog sistema, uključujući sve troškove poput budućih radova, održavanja i cene popravke, izražene u današnjim vrednostima.

Osnovna prednost ovog modela koji je razvila kompanija Borealis, ogleda se u tome što omogućava da se sagledaju ukupni troškovi instalacije cevovoda tokom dužeg perioda, odnosno da se uporede troškovi koje iziskuje instalacija duktilnih i polietilenskih cevi. Ovaj pristup proceni troškova pruža mogućnost da investitori, kompanije ili država uzmu u obzir sve predviđene i nepredviđene troškove koji mogu nastati tokom celokupnog perioda koriščenja cevovoda.

„Kao vodećoj inovativnoj kompaniji koja pruža rešenja za brojne infrastrukturne projekte, naš cilj je da unapredimo efikasnost, trajnost i održivost cevovodnih mreža lokalnih komunalnih službi. Sigurni smo da, uz podršku kompanije Peštan, možemo da potvrdimo prednosti instalacije nedavno razvijenih Polyolefin sistema i time ubedimo komunalne službe u Srbiji da iskoriste već postojeća rešenja sa novim BorSafe PE  i BorECO PP materijalima i tehnologijama instalacije koji daju merljive rezultate i uštedu “, izjavio je Karlo Leska, direktor prodaje za Jugoistočnu Evropu, poslovna jedinica za cevi u kompaniji Borealis.

„Kompanija Peštan kao lider u proizvodnji vodovodnih i kanalizacionih cevi, posvećena je praćenju novih trendova na svetskom tržištu, što nam omogućava da budemo konkurentni kako u Srbiji tako i na inostranim tržištima. Zahvaljujući našoj konstantnoj težnji da unapredimo proizvodnju i poslovanje, u mogućnosti smo da svojim korisnicima ponudimo najsavremenije proizvode u skladu sa najvišim svetskim standardima“, izjavio je Miodrag Petković, izvršni direktor kompanije Peštan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;