"Lafarge" preuzima otpadna ulja od kompanije "Jugo-Impex"

29.10.2010. | eKapija

Kompanija "Jugo-Impex" iz Niša koja se već dve decenije bavi otkupom, preradom i reciklažom sekundarnih sirovina i otpada, sklopila je ugovor sa beočinskom cementarom "Lafarge" o otkupu otpadnih ulja.

Naime, "Jugo-Impex", pored zbrinjavanja opasnog električnog i elektronskog otpada, ubrzano radi na povećanju svesti građana Srbije koliko je važno adekvatno zbrinuti otpadna ulja.

- Postoji velika zainteresanvanost naših kompanija za pravilnim odlaganjem tih ulja, pogotovu javnih preduzeća. Na primer, svaka firma u Srbiji koja ima vozni park radi i redovne zamene motornih ulja, koje onda mora da odlaže – kaže za "eKapiju" tehnički direktor u kompaniji "Jugo-Impex" Dragan Katanić.

On objašnjava da njihovi zaposleni odlaze po to ulje, pretaču ga, dovoze i onda skladište. Kako još uvek nemaju pogon za reciklažu otpadnih ulja, oni ga dalje prosleđuju kooperantima.

Sada jedan od kooperanata postaje i "Lafarge" koji će putem sopstvenog sistema za spaljivanje to ulje koristiti kao energent. Budući da njihov sistem za reciklažu ulja ima ugrađene elektrofiltere, smanjuje se i mogućnost zagađenja okoline.

Kako je Katanić naveo za naš portal, u kompaniji "Jugo-Impex" razmišljaju i o izgradnji sopstvenog pogona za reciklažu otpadnih ulja, a planovi su da se to realizuje u narednih godinu, godinu i po dana. Unutar "Jugo-Impex" sistema već je osnovana kompanija "Remol", koja će biti nadležna za ovaj deo portfolia njihovih usluga.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Saša 10.12.2018.
Dok se ne presvuče asfalt Batrovci -Sremska...
Dejan Popovic 10.12.2018.
Svaka cast.
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...