INFONET-468X60-BANNER

"Lafarge" preuzima otpadna ulja od kompanije "Jugo-Impex"

29.10.2010. | eKapija

Kompanija "Jugo-Impex" iz Niša koja se već dve decenije bavi otkupom, preradom i reciklažom sekundarnih sirovina i otpada, sklopila je ugovor sa beočinskom cementarom "Lafarge" o otkupu otpadnih ulja.

Naime, "Jugo-Impex", pored zbrinjavanja opasnog električnog i elektronskog otpada, ubrzano radi na povećanju svesti građana Srbije koliko je važno adekvatno zbrinuti otpadna ulja.

- Postoji velika zainteresanvanost naših kompanija za pravilnim odlaganjem tih ulja, pogotovu javnih preduzeća. Na primer, svaka firma u Srbiji koja ima vozni park radi i redovne zamene motornih ulja, koje onda mora da odlaže – kaže za "eKapiju" tehnički direktor u kompaniji "Jugo-Impex" Dragan Katanić.

On objašnjava da njihovi zaposleni odlaze po to ulje, pretaču ga, dovoze i onda skladište. Kako još uvek nemaju pogon za reciklažu otpadnih ulja, oni ga dalje prosleđuju kooperantima.

Sada jedan od kooperanata postaje i "Lafarge" koji će putem sopstvenog sistema za spaljivanje to ulje koristiti kao energent. Budući da njihov sistem za reciklažu ulja ima ugrađene elektrofiltere, smanjuje se i mogućnost zagađenja okoline.

Kako je Katanić naveo za naš portal, u kompaniji "Jugo-Impex" razmišljaju i o izgradnji sopstvenog pogona za reciklažu otpadnih ulja, a planovi su da se to realizuje u narednih godinu, godinu i po dana. Unutar "Jugo-Impex" sistema već je osnovana kompanija "Remol", koja će biti nadležna za ovaj deo portfolia njihovih usluga.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;