INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Fontana" budući kulturni centar Novog Beograda

20.08.2010. | e-kapija

Opština Novi Beograd pokrenula je rekonstrukciju nekada poznatog bioskopa Fontana, gde su nedavno počeli grubi građevinski radovi. Kako je za eKapiju objasnio Igor Pupić, koordinator za projekte u opštini Novi Beograd, radovi će se odvijati u dve faze.

"U prvoj fazi, koja će trajati nekoliko meseci biće urađena sanacija objekta fasada, hidro, termo i zvučna izolacija, instalacije i drugi neophodni radovi. Dok u drugoj fazi sledi uređenje enterijera i opremanje objekta tehičkim elementima", navodi Pupić.

S obzirmo na to da je zgrada bioskopa Fontana zakonom zaštićen objekat, njen izgled se posle rekonstrukcije neće promeniti. Iako će ostati iste površine oko 1.500m2, kako kaže sagovornik eKapije, u okviru zgrade više prostora nego do sada biće iskorišćeno za kulturne sadržaje.

"Bioskop Fontana će biti u funkciji, ali on neće moći da parira multipleskima u TC Delta city ili Ušću, ali će centar dodatnim sadržajima sigurno biti interesantan. Ideja za Fontanu je da ona bude Centar evropskog filma, ali će svoje mesto ovde pronaći i pozorišni komadi i kamerni koncerti. U zgradi će biti i biblioteka, kao i prostorije Novobeogradske kulturne mreže", navodi Pupić.

Izvođač radova je Izoprom iz Čajetine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;