INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"LKV Centar" rekontruiše sportsku halu studentskog doma u Kragujevcu

26.12.2008. | eKapija

Kompanija "LKV CENTAR" nedavno je sklopila ugovor sa Domom učenika srednjih škola u Kragujevcu, vredan 4.600.000 dinara, o rekonstrukciji sportske hale studentskog doma u tom gradu.

Radovi će, kako je objasnio tehnički direktor "LKV CENTRA" Dragan Nikić, početi čim vremenski uslovi to dozvole, a rok za njihov završetak još nije definisan, jer predstoji faza pripremnih betonskih radova.

- Dimenzije terena su 20x40 metara, a hala će biti osposobljena za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku - objašnjava Nikić.

Ugovorom je obuhvaćeno projektovanje, transport i montaža lučne drvene rešetkaste LKV konstrukcije i PVC membrane (pokrivač) koje zajedno formiraju sportsku halu. Statički sistem nosača je dvozglobni luk.

Konstrukcija će biti proizvedena u pogonima "LKV CENTRA" u Dobanovcima, a na njenoj izradi učestvovaće deset radnika obučenih za izradu LKV konstrukcije. Tim "LKV CENTRA" zadužen za montažu konstrukcije se sastoji od jednog inženjera i 7 radnika obučenih za montažu drvenih rešetkastih LKV konstrukcija.

- Elementi LKV konstrukcije će biti potpuno prefabrikovani u proizvodnji, a na gradilištu će biti izvedeni montažni nastavci lučnih segmenata hale i formirani prostorni paketi. Posle toga, formirani paketi se uspravljaju uz pomoć auto dizalice. Poslednja faza montaže LKV konstrukcije je postavljanje podužnih spregova za stabilizaciju cele konstrukcije - objašnjava Nikić.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;