INFONET-468X60-BANNER

Kompanija "Trimo" razvila prvi fotovoltaični krovni sistem

22.07.2008.

Kompanija "Trimo" razvila je i već instalirala prvi fotovoltaični krovni sistem koji nudi ekološki podoban način dolaska do električne energije iz energije sunca. Dokaz da "Trimo" diše sa prirodom je članstvo u UN Global Compact, kao i znak Planet Positive, čiji je "Trimo" kompanija nosilac, navedeno je u saopštenju kompanije.

Ovo je integrisano rešenje, koje se sastoji od SNV – 3L panela i tankih fotovoltaičnih modula. To je nova generacija tankih priključenih fotovoltaičnih modula koji se prave od amorfnog silikona, navode u "Trimu". Panel se može upotrebljavati na komercijalnom, industrijskom, rekreativnom i na mnogim drugim tipovima zgrada. Takođe, moguće je da se grade i solarne elektrane po sistemu "ključ u ruke", navedeno je u saopštenju. Prema navodima iz saopštenja, solarne elektrane proizvode zelenu električnu energiju, koju investitor može da prodaje po "subsidies so-called feed-in tariffs", koja omogućava provratak investicije za kraći period.

Da bi svojim korisnicima obezbedio podršku, "Trimo" je dodatno razvio softver za krovne panele – Trimo Expert PV – koji omogućava mesečnu procenu električne energije koju solarni paneli generišu i proizvode.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;