INFONET-468X60-BANNER

Širi se Bulevar despota Stefana

12.12.2018. | S.B.Milošević | Novosti

Sledeće godine nastaviće se sa većim infrastrukturnim radovima, naročito u cilju rasterećenja saobraćajnih gužvi. Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rekavši da će se raditi kompletan potez od Ruzveltove do Kalemegdana - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingona i Cara Dušana.

- Broj automobila samo prošle godine porastao je za šest odsto, što u najvećoj meri utiče na saobraćajne gužve - istakao je Vesić. - Zbog toga grad insistira na projektima koji će rasteretiti pojedine saobraćajne pravce. Primera radi, novi savski most imaće šest traka i biće prohodniji od Brankovog, a u smanjenju gužvi iz tog pravca umnogome će pomoći i tunel koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice i prostiraće se skoro do Pančevačkog mosta. Drugi tunel je Topčiderski, a po završetku i obilaznice, saobraćajne gužve u gradu bi trebalo da budu mnogo manje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Drugi čovek prestonice naveo je da će u aprilu za saobraćaj biti otvoren Bulevar Vudroa Vilsona, koji bi trebalo da preusmeri saobraćaj iz Bulevara vojvode Mišića.

Godinama se govori i o proširenju Bulevara despota Stefana, na delu od Cetinjske do Džordža Vašingtona. Usko grlo, zbog koga ovaj deo ulice ima samo dve trake, za razliku od ostatka, gde vozila saobraćaju u četiri, u budućnosti bi trebalo da bude prošireno. Zbog nekoliko objekata koji prelaze granicu potrebnu da bi se ulica proširila, to se godinama nije dogodilo.

Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda konačno je raspisala tender za „formiranje građevinskih parcela za Despota Stefana u delu između ulica Cetinjske i Džordža Vašingtona".

Izabrani ponuđač biće u obavezi da odradi geodetsko obeležavanje i snimanje građevinske parcele na terenu, kao i da snimi ograde i objekate koji „ulaze" u sastav obeležene građevinske parcele. Trebalo bi i da uradi i skice, ali i da obriše objekte kojih možda nema na terenu, a ima ih u katastarskom operatu. Na kraju, sledi izrada uputstva radi spajanja katastarskih parcela u građevinsku parcelu, po rešavanju imovinsko pravnih odnosa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;