INFONET-468X60-BANNER

LEDVANCE dobitnik nagrade "German Design Award 2019" u kategoriji osvetljenja

05.12.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Ovogodišnji dobitnik „German Design Award“ je LEDVANCE za svoj „luminaire design language „Scale““.

Istraživanje novih mogućnosti u industriji osvetljenja vođeno hrabrošću, dinamikom i fleksibilnošću je ono što definiše LEDVANCE kao mladu svetsku kompaniju sa više od sto godina postojanja. Kada se ovo prevede na savremeni jezik dizajna i primeni na inovativne proizvode osvetljenja dobija se „SCALE" - rešenje koje je prvi put predstavljeno na ovogodišnjem sajmu „Light + Building“. Za ovaj proizvod je kompanija dobila nagradu „German Design Award 2019“ u kategoriji osvetljenja.

Preneti hrabrost, dinamiku i fleksibilnost, kojima se vodi ova mlada kompanija za osvetljenje u savremeni dizajn proizvoda i istaknuti emocionalni aspekt svetlosti, bio je izazov sa kojim se projektni tim iz LEDVANCE-a u saradnji sa Phoenik Design suočio kada je 2017. godine dobio zadatak da dizajnira „jezik“ za brzo rastući brend LED svetiljki za profesionalno osvetljenje.

Jasno je da je multidisciplinarni tim izvrsno obavio ovaj veoma zahtevan zadatak. U to uveravanju povratne informacije kupaca svetiljki „SCALE" na ovogodišnjem sajmu „Light + Building“ u Frankfurtu na Majni.

„SCALE" je uspešno primljen u familiju svetiljki koje su već komercijalno dostupne, kao što je „Tracklight Spot“ za akcentno osvetljenje u prodavnicama i „indiviLED“ koji se koristi u kancelarijama. "SCALE" je smanjen i još više sofisticiran u svom ukupnom izgledu, sa linearnim oblicima, pametno istaknutim funkcionalnim detaljima i trodimenzionalnim i „opipljivim" logotipom LEDVANCE.

- Sa našim dizajnom „SCALE“ želeli smo da stvorimo estetsku vrednost koja proizilazi iz čiste funkcionalnosti svetiljke koja se oslanja na emocionalnost svetla, apeluje na naše kupce i ima visoko prepoznatljiv efekat. Nagrada je velika čast kako za LEDVANCE i našeg partnera Phoenik Design, tako i za mene - rekao je Heidi Babutzka, projektni menadžer u LEDVANCEu.

Više o ovome možete pogledati ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;