INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova pruge od Majdanpeka do Zaječara

05.12.2018. | Tanjug

Posle završetka rekonstrukcije 90 kilometara pruge od Požarevca do Majdanpeka, Infrastruktura železnice Srbije, nastavlja obnovu pružnog pravca ka Istočnoj Srbiji i „napada" deonicu od Majdanpeka do Zaječara, najavljeno je iz tog preduzeća.

Kako je saopšteno, u narednom periodu u planu je rekonstrukcija četiri tunela na pruzi Majdanpek - Zaječar. Započete su tenderske procedure i ako sve bude kako je planirano, s prvim prolećnim danima krenuće radovi na uređenju četiri tunela na ovoj pruzi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na ovim mestima u prethodnim godinama zbog velikih odrona dolazilo je i do prekida železničkog saobraćaja, pa će osim uklanjanja stenskog materijala koji je sklon padu i čišćenja odronjenog materijala, kosina i odvodnih kanala, radovi obuhvatiti i postavljanje zaštitne mreže sa ankerima i tegovima koji će ubuduće sprečavati stvaranje nanosa materijala na samom koloseku.

Na taj način Infrastruktura železnice Srbije nastavlja sa aktivnostima na oživljavanju putničkog i teretnog železničkog saobraćaja u istočnoj Srbiji i njenom povezivanju sa Koridorom 10.

Infrastruktura železnice Srbije planira da na proleće počne i rekonstrukciju 108 kilometara duge pruge Niš - Zaječar. Rekonstrukcija ove pruge mogla bi da počne u aprilu naredne godine, odnosno kada vremenske prilike budu omogućile izvođenje radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;