INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Od nove godine auto-putem od severa do juga zemlje

03.12.2018. | RTS

Ostalo je još mesec dana do kraja roka za izgradnju južnog kraka Koridora 10. Činimo sve da do kraja godine pustimo putnički saobraćaj celom dužinom auto-puta do makedonske granice, rekla je za RTS potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Ja ću od ponedeljka biti tamo, za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog tamo i svi radimo na završetku koridora. Osim što ćemo biti na mestu, želim da pokažem koliko smo uradili, a uslovi su zaista veoma teški i puno se radi - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je naglasila da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

- Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno - kaže Mihajlovićeva.

Kada je reč o istočnom kraku koridora prema bugarskoj granici ministarka Mihajlović kaže da će i on biti završen u prvom kvartalu sledeće godine.

Vlada najavljuje i novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra od marta 2019. godine.

- Sada nije problem da izdvojimo i više novca za investicije. Očekuje nas početak izradnje auto-puta Preljina-Požega, treća etapa brze pruge od Novog Sada do Subotice, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad a to je sve jako važno za privredu - naglasila je Zorana Mihajlović.

 

Komentari: 1

Saša 10.12.2018 11.28.37

Dok se ne presvuče asfalt Batrovci -Sremska Mitrovica ( u oba pravca) kao i Horgoš -Subotica, ne može se smatrati da je ovaj posao završen

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;