INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova

09.11.2018. | Beta

Grad Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova koji građani mogu sebi da priušte i plate ih svojim prihodima, rekla je juče (08.11.2018) direktorka predstavništva Grada Beča u regionu Eurocomm-PR Aleksandra Radl.

Socijalno stambena izgradnja je trenutno najveći izazov za gradove u Evropi, kazala je Radl na marginama konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog" u okviru „Dana Beča u Beogradu".

- Još jedna značajna oblast u kojoj želimo da se povezujemo sa Beogradom je mobilnost koja daje mogućnost građanima da se lako prevezu sa tačke A do tačke B i da se raduju odlasku na posao - rekla je ona.

Radl je ocenila da je i održivost jedan od problema sa kojim se moderni gradovi suočavaju usled porasta broja stanovnika u njima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Beč je u tom pravcu dosta radio primenjujući koncept pametnih gradova, jer su upravo održivost i socijalna komponenta dve osnovne tačke tog koncepta - kazala je Radl.

Ona je podsetila da je Beč devet puta proglašen za najpoželjniji grad za život i da će pokušati da to prenese Beogradu.

Grad Beč planira da preko inovacija i digitalizacije do sredine veka postane „pametan" grad koji troši manje resursa i čiji građani uživaju u boljem kvalitetu života, izjavio je juče (08.11.2018)  direktor Smart city agencije glavnog grada Austrije Dominik Vajs na „Danima Beča“ u Beogradu.

Prema njegovim rečima, inovacije na putu ka „pametnom" gradu uglavnom se svode na digitalizaciju koju će grad pokušati da iskoristi kako bi ostvario napredak u oblasti globalizacije i takođe urbanizacije.

Prema strategiji, Beč 2050. treba da bude grad saradnje i socijalne pravde, grad zelenih površina i obnovljive energije, grad jednakih mogućnosti za sve generacije i grad mladih iz celog sveta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;