IZOLACIJA-468X60-BANNER

Od četvrtka rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle

31.10.2018. | Tanjug

Rekonstrukcija novobeogradskog Bulevara Nikole Tesle od Trešnjinog cveta do Maršala Tolbuhina u smeru ka Zemunu počinje u četvrtak (01.11.2018), izjavio je zamenik gradnonačelnika Beograda Goran Vesić koji je najavio i da će Zemun u narednom periodu postati veliko gradilište.

- Grad Beograd je u 2018. godini za rekonstrukcije ulica izdvojio 10 milijardi dinara, a za narednu 1,5 milijardu više. Time ćemo pokušati da nadoknadimo svu nedostajuću infrastrukturu - izjavio je Vesić u Ugrinovcima tokom obilaska radova u ulici 22. oktobra a za koje je izdvojeno 35 miliona dinara.

Rekao je i da će do 1. decembra u toj zemunskoj opštini biti „završena putna infrastuktura, trotoari i ćuprije kako bi ljudi mogli normalno da žive". Vesić je rekao da i Zemunci mogu da budu zadovoljni urađenim, rekonstruisano je 15 ulica, a u toku su radovi na još dve, u centru je sređena pešačka zona, izrada projekta za rekonstrukciju Glavne ulice je u toku, kao i Avijatičarskog trga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U centru Zemuna biće renovirano više od 70 fasada, što će biti velika promena za taj posebni deo Beograda koja će istaći svi lepotu grada, radiće se pristan - rekao je Vesić.

- Veoma vodimo računa o ravnomernom razvoju, od Grmovca gde se rade dve ulice - dva buevara, do Batajnice gde očekujemo početak radova na kanailzaciji, a radi se i na rešavanju problema groblja - rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić i dodao da će se ovih dana saznati dokle se stiglo sa izradom projekata obilaznice i mogućnosti da se građani Batajnice uključe na auto-put.

Matić naveo je da se radi na planovima za rekonstrukciju Zemunske tvrđave, ali i da je opština na kraju projekta sanacije stepenica ka Gardošu, a koji su građani izabrali.

- Za sledeću godinu planiramo mnogo. Zemun će u narednom periodu biti veliko gradilište. Zemunci zaslušuju bolji kvalitetniji života - rekao je predsednik opštine i dodao da će veilki korak u tom cilju predstavljati i izgradnja pristana, za šta bi do kraja godine trebalo da bude dobijena dozvola.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;