INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opet radovi na Slaviji

30.10.2018. | Beobuild

Uređenje platoa na Slaviji polako se privodi kraju, iako rekonstrukcija koja traje skoro 17 meseci još uvek nije završena. Do velikog probijanja rokova došlo je zbog loše izvedenih radova koji su zbog veličine štete zahtevali obimnu sanaciju. Novoizgrađeni plato potpuno je propao i pre otvaranja, tako da su rokovi pomerani više puta, a ni naknadna produženja nisu ispoštovana.

Zbog fokusa javnosti završetak je objavljen tokom septembra, ali su radovi nastavljeni i nakon toga. Sve u svemu, pešački plato biće završen relativno brzo. Tu ipak nije kraj radovima na Slaviji, pošto je preostalo da se uredi prostor koji je nastao ispod izdignute betonske ploče platoa. Ovaj prostor namenjen je javnoj nameni, a prema idejnom rešenju planirana je izgradnja punkta Turističke organizacije Beograda i nedostajućeg javnog toaleta na Slaviji.

Plato čini prostor oivičen Ulicama kralja Milana, Nemanjinom, kralja Milutina i Trgom Slavija, kao deo jedinstvene celine sa trgom Slavija. Konstrukcija platoa je delimično izdignuta ploča amfiteatarnog tipa, koja zbog pada terena formira i novi prostor ispod ploče. Radovi na prostorijama ispod ploče nisu obuhvaćeni tokom izgradnje platoa, već su predmet posebne javne nabavke koja je raspisana prošle nedelje. Na samom uglu Nemanjine ulice i Ulice kralja Milutina nalaziće se predstavništvo TOB-a, u otvorenom prostoru ukupne površine 180m². Ka ulici objekat će imati transparentnu staklenu fasadu, manji deo će biti ozidan, a kao estetski dodatak planirani su ukrasni elementi i spoljne pregrade od perforiranog lima. Predviđeno je i dekorativno osvetljenje perforiranih limenih panela sa ambijentalnim linijskim svetlom.

Pored predstavništva TOB-a, ispod betonske konstrukcije platoa na Slaviji nalaziće se i tehnička prostorija, kao i mokri čvor sa javnim toaletom. Toalet će zauzimati ukupno oko 43m² sa izdvojenim muškim i ženskim delom, a pristupaće mu se nezavisnim ulazom iz Ulice kralja Milutina. Pored ove dve funkcije, pregradnim zidovima moguće je u unutrašnjosti formirati još sadržaja ili prodajnih mesta. Jedna od poželjnih funkcija bila bi recimo trafika, čime bi se oslobodio prostor koje trenutno zauzimaju na trotaru.

Tender za uređenje i opremanje prostora ispod ploče trajaće do 26. novembra, a ako ne bude nekih odlaganja radovi bi mogli da počnu već u decembru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;