INFONET-468X60-BANNER

Rusi sređuju srpske pruge, niče i novi centar

28.09.2018. | Beta

U Srbiji sve što se radi na železnici, radi se po evropskim standardima, bilo da je reč o modernizaciji ili održavanju pruga.

To je istakla ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović koja je razgovarala sa generalnim direktorom RŽD International Sergejom Pavlovim o realizaciji projekata koji se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju železnice i potencijalnim novim projektima, saopšteno je posle sastanka.

- U Srbiji sve što se radi na železnici, radi se po evropskim standardima, bilo da je reč o modernizaciji ili održavanju pruga, i RŽD je to i do sada poštovao. Zato želimo da razgovaramo i o novim projektima, kao što su izgradnja novog dispečerskog centra na železnici, nastavak rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i pruge Niš-Preševo - rekla je Mihajlović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Razgovarano je i o održavanju deonica na čijoj modernizaciji je radila kompanija RŽD, kao i o aktuelnim radovima na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Stara Pazova-Novi Sad.

- Projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Stara Pazova-Novi Sad odvija se veoma dobro, a pored ruskih izvođača, radi i velikih broj srpskih preduzeća - rekao je Pavlov, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;