INFONET-468X60-BANNER

Zabrana izgradnje stambenih objekata u centralnim delovima Pekinga

27.09.2018. | Bojan Pavlović | CRI

Peking će se više fokusirati na političku funkciju kada je reč o upotrebi zemlje nakon zabrane novih stambenih projekata u glavnim gradskim okruzima. Kineska prestonica je zabranila izgradnju novih stambenih objekata u Dončeng i Sičeng distriktima, a od zabrane su izuzeti jedino obnova starih naselja i rekonstrukcija zgrada.

Pored toga, nadležni organi će zabraniti i izgradnju novih hotela i komercijalnih poslovnih objekata do petog prstena na severu, zapadu i istoku, kao i do četvrtog prstena na jugu.

- Nova politika pokazuju da su gradske vlasti uspostavile zdrave razvojne pravce koji podrazumevaju da centralni delovi grada budu sedišta političkih institucija i da se ograniči izgradnja poslovnih i stambenih objekata u njima - izjavio je direktor istraživačkog instituta I-Haus Čajna Jan Jueđin.

On smatra da će gradske vlasti obezbediti više zemljišta za stambene zgrade u predgrađu. U međuvremenu, cene postojećih stambenih objekata u ova dva pekinška okruga će značajno porasti, navodi Jan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;