INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izdata dozvola za gradnju instituta "Dedinje 2"

17.08.2018. | Beta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodelio je juče dozvolu za gradnju instituta „Dedinje 2" direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje" Milovanu Bojiću i najavio da će grad pokloniti montažnu garažu na dva sprata tom institutu. Nadzemna garaža biće poklon Parking servisa, dok će nova klinika prema projektu imati podzemnu garažu.

Vesić je objasnio da projekat izgradnje novog instituta ima dve faze, od kojih će u prvoj biti izgrađen objekat od 14.000 kvadrata, dok će u drugoj biti renoviran dosadašnji institut.

Na dozvolu za gradnju se čekalo 25 godina, a ugostitelj čiji objekat je smetao izgradnji je u dogovoru sa gradom Beogradom potpisao saglasnost da ukloni objekat kada gradnja instituta počne.

- Naše procedure su takve da može uvek neko da vas blokira u katastru. Ja se zalažem za to da se ubrzaju procedure kada su u pitanju javne institucije, putevi, bolnice, vrtići - kazao je Vesić.

- Verujem da ne moramo nikoga da ubeđujemo da je ovo najsavršeniji i najbolji mogući projekat, jer spašava ljudske živote i tržišno je orijentisan, pa može da obezbeđuje devizni novčani priliv Srbiji - kazao je Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje" i dodao da pacijenti više čekaju da dođu od kapije instituta do same zgrade, jer postoji veliki problem parkinga.

Dalja gradnja zavisi od Kancelarije za upravljanje javim ulaganjem, koja najpre mora da pregleda dozvolu, a zatim se od Razvojne banke Saveta Evrope uzimaju sredstva za izgradnju koja su već opredeljena.

Posle toga biće objavljen konkurs za izgradnju koji traje od 60 do 90 dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;