INFONET-468X60-BANNER

Predstavljeno idejno rešenje zatvorenog bazena u Smederevu

20.07.2018. | eKapija

Smederevo se priprema za gradnju zatvorenog bazena, a početkom jula predstavljeno je idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje projekta, odnosno budućeg bazenskog kompleksa u ovom gradu.

Javnosti je predstavljen mogući izgled bazena, a kako u razgovoru za eKapiju objašnjava Zdravka Kovačević Vasić, načelnica Odeljenja za privredu, poljoprivredu, lokalni ekonomski razvoj i javne nabavke, očekuje se da idejni projekat bude završen otprilike za mesec dana, sredinom avgusta.

Tek nakon kompletiranja projektne-tehničke dokumentacije, koju izrađuje konzorcijum predvođen preduzećem Elkoms iz Beograda, razmatraće se kada bi mogla da počne gradnja bazena, odnosno ko bi bili potencijalni investitori.

- Planirano je da IPA projekat, u partnerstvu sa rumunskom opštinom Gilad, kroz koji je i planirana izrada projektne dokumentacije za zatvoreni bazen u Smederevu, traje do maja 2019. godine, a verujemo da ćemo najkasnije u aprilu imati kompletiranu dokumentaciju. Nakon toga ćemo moći da razmišljamo o mogućim investitorima koji bi uložili sredstva u gradnju bazena. Važno je da najpre dobijemo kvalitetnu dokumentaciju, jer ćemo onda mnogo lakše naći finansijera za gradnju - ističe Kovačević Vasić.

Moguće idejno rešenje zatvorenog bazena u Smederevu

Ona podseća da je projektom predviđeno obezbeđivanje osnovnih mogućnosti za kontinuirano angažovanje u vodenim sportovima mladih tokom cele godine i podizanje svesti mladih i njihovih roditelja o pogodnostima koje donose vodeni sportovi i zdrav životni stil. Bazen neće imati prvenstveno komercijalnu namenu, pa u skladu sa tim sagovornica eKapije veruje da će i država i grad Smederevo obezbediti makar deo potrebnih sredstava za izgradnju bazena, možda i kroz nove IPA fondove.

- Lokacija za zatvoreni bazen u Smederevu je napušteno korito reke Jezave, pa je zbog toga i zbog neposredne blizine Tvrđave, koja je istorijski spomenik izuzetnog značaja, izrada projektno-tehničke dokumentacije za ovakvu vrstu objekta izuzetno kompleksna. Zato je, pored neophodnih elemenata koje nalaže Zakon o planiranju i izgradnji, neophodno uraditi i odgovarajuće istraživačke radove, studiju opravdanosti i prateću dokumentaciju, pa je sve to uslovilo visoku cenu izrade dokumentacije - navodi Zdravka Kovačević Vasić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;