INFONET-468X60-BANNER

Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice

06.07.2018. | B92

Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod obilaznice kod Ostružničkog mosta, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

- To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva - istakao je Mali.

Projektantska kuća Fenwick Iribarren Architects će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ove godine.

Još dok je Mali bio gradonačelnik, obavljeni su razgovori sa predstavnicima projektantske kuće koja je radila veliki broj stadiona u Evropi i svetu po standardima UEFA.

- Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope - istakao je Mali tada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;