INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova era investicija u infrastrukturi

29.06.2018. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je juče (28.06.2018) Dan putara i istakla da je zadovoljna rezultatima, jer je za tri godine izgrađeno 200 kilometara auto-puteva S obzirom na to da je vizija Srbije povezivanje sa regionom, Evropom i svetom, ona navodi da svaki novoizgrađeni put i most približavaju tom cilju, ali da on ne može biti ostvaren bez putara.

- Posle 30 godina, do kraja 2018. imaćemo kompletno gotov Koridor 10, kao i deonicu Koridora 11 od Obrenovca do Preljine - navela je Mihajlović u čestitki putarima.

Dodaje da na tome država neće stati, već će time započeti „nova evra investicija u infrastrukturi".

- Sledeće godine krenućemo u izgradnju Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i auto-puta mira Niš-Merdare-Priština. S našim kineskim partnerima pregovaramo i o izgradnji Fruškogorskog koridora, auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice - ističe ministrka.

Prema njenim rečima, Srbija se može pohvaliti činjenicom da će do kraja godine u odnosu na 2014. proći skoro 20 miliona vozila više.

- To za nas dalje znači i nove fabrike, radnje i benzinske pumpe kraj auto-puta, kao i veće prihode od naplate putarina, što će nam koristiti za kvalitetnije održavanje puteva i više posla za vas - poručila je ministarka putarima.

Najavila je da putare čeka još puno posla i istakla da je važno da se putarska preduzeća udružuju, osavremenjuju svoje poslovanje, prate trendove u savremenim tehnologijama, nadmeću za poslove i, kad ih dobiju, da radovi budu izvedeni u roku i kvalitetno.

- Država je tu da stvara uslove - doneli smo novi Zakon o putevima, usvojili izmene i dopune Zakona o prevozu putnika i prevozu tereta, zakonski omogućili da se auto-putevima kroz Srbiju vozi 130km na sat. I sve to s ciljem da saobraćaj u Srbiji bude efikasniji i bezbedniji, a naši putevi grade i održavaju u skladu sa svetskim standardima - podvukla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;