INFONET-468X60-BANNER

Radovi u Bore Stankovića do novembra

26.06.2018. | Beobuild

Radovi na izmeštanju i proširenju Ulice Bore Stankovića na Vračaru zvanično su otvoreni pre 11 meseci, ali je početak radova više puta odlagan do nedavno. Pre oko mesec dana konačno su počeli radovi, čime praktično kreće i predviđeni rok za izvođenje od 150 dana. Radovi su mesecima odlagani zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice, međutim i taj deo je kao preduslov završen prošlog meseca. Iako su radovi otvoreni prošle godine, ulica do skoro nije bila zatvorena za saobraćaj, pa odstupanje od zacrtanih rokova nije stvaralo veće probleme za građane. Realizacija je sada u jeku, izvodi se u tri faze od po 50 dana, što znači da ako ne bude daljih prolongiranja nova saobraćajnica biće otvorena krajem oktobra ove godine.

Trenutna pozicija saobraćajnice koja obilazi Hram Svetog Save sa zadnje strane onemogućavala je završetak i zaokruživanje ovog platoa, zbog čega je prostor porte i ophoda ostao nedovršen do danas. Za izmeštanje ove ulice bilo je potrebno osloboditi nekoliko parcela duž postojeće saobraćajnice, čime bi se povećao njen radijus i time stvorio prostor neophodan za završetak porte hrama. Najveći deo platoa formiran je pre više od 11 godina, kada je uređen i Svetosavski park sa fontanom, a izmeštanje Ulice Bore Stankovića predstavlja zakasnelu drugu fazu tog projekta.

Saobraćajnica je dugačka oko 280 metara i proteže se od Katanićeve ulice do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevske i Jovana Skerlića. Njena dužina se neće značajno promeniti, ali će novi kolovoz i trotoari biti prošireni. Nakon rekonstrukcije Ulica Bore Stankovića imaće dve trake ukupne širine 6 metra, uz obostrane trotoare širine po 3 metara i obostrani zeleni pojas sa drvoredom širine po 2,25 metara. Jedino će na delu od Ulice patrijarha Varnave do Skerlićeve zeleni pojas biti formiran jednostrano. Pored ovih radova biće izvrešena zamena svih podzemnih instalacija, uključujući vodovod i toplovod, kanalizaciju, javno osvetljenje, telekomunikacione i elektro instalacije. Završetak porte Hrama finansiraće Srpska pravoslavna crkva, a plato će biti dovršen popločavanjem granitnim pločama i izgradnjom nedostajuće ograde.

Investitor na rekonstrukciji Ulice Bore Stankovića je Grad Beograd, preko Direkcije za građevinsko zemljište, a projekat je vredan oko 72 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;