INFONET-468X60-BANNER

Uskoro rekonstrukcija Ulice Kraljevića Marka

19.06.2018. | Beoinfo

Beogradska Ulica Kraljevića Marka uskoro će dobiti potpuno novo odelo, izjavio je za B92 gradski arhitekta Milutin Folić. Kako je kazao, ulica će biti popločana kamenim pločama i kamenom kockom, dobiće drvored, klupe i novu rasvetu.

Ova ulica biće glavna pešačka veza između najvećeg putničkog čvoriša na Zelenom vencu i potpuno uređenog šetališta uz reku – Sava promenade.

Ovo je jedan od projekata kojim se ostvaruje višedecenijska težnja da se iskoristi najveći prirodni potencijal srpske prestonice, a to su reke.

Iako nije duga, ova ulica je puna kulturno-istorijskih spomenika poput Manakove kuće, koja je danas deo Etnografskog muzeja, i kuća velikih srpskih trgovaca Luke Ćelovića i braće Krsmanović, naveo je Folić.

Ulica će biti dominantno pešačka, čime će oživeti zapušteni lokali koji su u vreme kada je ulica nastala bili centar srpske trgovine. Silaskom niz ovu vijugavu strmu ulicu pešacima će se dok koračaju po kamenim kockama postepeno otvarati pogled na rekonstruisanu i osvetljenu Zadrugu, u kojoj je danas sedište „Beograda na vodi”.

Rekonstrukcija će početi na jesen i biće završena na proleće 2019. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;