INFONET-468X60-BANNER

Na leto 2018. tender za auto-put Beograd-Sarajevo

21.05.2018. | B92

Na leto ove godine biće raspisan tender za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, saopšteno je u nedelju (20.05.2018) iz Predsedništva BiH nakon sastanka predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, o čemu je potpisano pismo o namerama

Izetbegović je rekao i da studija izvodljivosti nije baš najoptimističnija kada je u pitanju južni krak auto-puta, pa će se, kako je rekao, najverovatnije ići na varijantu „brzog puta”.

Rekao je da je dogovoreno da se već na leto raspiše tener, koji će odrediti graditelje auto-puta.

Erdogan je podsetio da je izgradnju auto-puta Beograd - Sarajevo - Beograd ukjučen trojni mehanizam Srbje, BiH i Turske, a njegova izgradnja će, istakao je, imati posean značaj i predstavljaće pravi „put mira”.

Šef turske države je kazao da je otežavajuća okolnost za gradnju puta infrastruktura i geografski položaj, te da će buduća saobraćajnica imati veliki broj tunela i mostova.

- Kada se okonča taj projekat ceo Balkan će imati korist i zadovoljstvo. Sam projekat će sebe isplatiti - rekao je Erdogan.

Govoreći o investicijama, turski predsednik je kazao da je projektovani nivo od tri milijarde evra, te da će biti neophodna i podrška EKSIM banke.

Prema njegovim rečima, direktna investicija će biti između 15 i 20 odsto, dok će ostalo biti kredit.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;