INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradnja gondole na početnoj stanici na Zlatiboru

26.03.2018. | N.K. | Danas

Konzorcijum izvođača radova, koje predvodi užičko preduzeće Jedinstvo, počeo je radove na početnoj stanici gondole na lokaciji Obudojevica, na Zlatiboru.

Radovi podrazumevaju uređenje terena i ograđivanje lokacije, postavljanje kontejnera za magacinski i kancelarijski prostor, dok su prvi betonski radovi planirani za polovinu aprila, kada će biti ozvančen početak gradnje početne stanice, čija je vrednost oko 28 miliona dinara.

Radovi na početnoj stanici buduće panoramske kabinske žičare – gondole koja će, trasom dužine skoro devet kilometara spojiti centar Zlatibora sa Ski-centrom Tornik i imati međustanicu u blizini Ribničkog jezera, omogućeni su dobijanajem građevinske dozvole koju je, nakon niza problema, Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja izdalo 27. februara ove godine.

Bijana Božanić, direktorka JP Gold gondola, saopštila je da očekuje da izvođač radova poštuje rokove, ali i da se nastavi postavljanje stubova na celoj trasi, jer su rešeni imovinsko-pravni odnosi.

- Dugo smo čekali da krenu radovi od početne stanice, kako i priliči tako velikom i značajnom projektu, poručila je Božanićeva i podsetila na to da je gradnja najpre počela na poslednjoj stanici, na vrhu Tornika, jer je Ministarstvo prvo izdalo dozvolu za tu fazu gradnje.

Ambiciozni projekat izgradnje gondole, koja bi trebalo značajno da doprinese turističkoj ponudi Zlatibora, a čija je ukupna vrednost 13 miliona evra, Opština Čajetina finansira sama, a prema ranijim najavama gradnja je planirana da se završi uoči ovogodišnje zimske sezone.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;