INFONET-468X60-BANNER

Novi klizni sistem za prozore i vrata od aluminijuma - „Inowa“ sistem

16.03.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Nekada su se klizni sistemi najčešće koristili za terase ugostiteljskih objekata, dok je danas njihova primena puno šira. Shodno tome, kao odgovor modernoj arhitekturi i savremenim trendovima i u skladu sa zahtevima tržišta uz posebnu brigu o energetskoj efikasnosti razvijen je novi sistem. Zahvaljujući primeni visoko tehnoloških materijala te kao plod dugogodišnje saradnje FEAL-a i preduzeća ROTO nastao je „Inowa“ sistem.

Slika 1. „Inowa“ sistem

Za razliku od ostalih kliznih i podizno-kliznih sistema „Inowa“ ima pomeranje (otklapanje) krila u odnosu na ram +/-8mm, sa unutrašnjom i spoljnom zaptivkom u krilu što omogućuje vrhunske karakteristike u pogledu propuštanja vazduha, vodonepropusnosti i otpornosti na opterećenje vetrom. „Inowa“ predstavlja nezamenjiv sistem za bolji kvalitet života.

Slika 2. „Inowa“ sistem - privatna kuća - Arhitekt: Entasis - Zenica

„Inowa“ sistem kombinuje praktičnost i atraktivni dizajn za klizna vrata i prozore od aluminijuma, težine krila do 200kg. Investitori i arhitekte osim visokog kvaliteta građevinskih elemenata sve više očekuju i privlačan dizajn. Stoga je FEAL Inowa rezultat takvih želja i zahteva kupaca. Korišćenje ovog kliznog sistema ima višestruke prednosti, a neke od njih su veći prodor prirodnog svetla, kvalitet, ušteda energije, jednostavno rukovanje i sigurnost prostora.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;