INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspisan konkurs za izradu projekta za izgradnju pametne zgrade u krugu toplane Novi Beograd

08.03.2018. | G.N. | Novosti

Preduzeće zaduženo za tople domove Beograđana, u narednom periodu moglo bi da se pohvali pametnom zgradom. Beoelektrane su raspisale konkurs za izradu projekta za izgradnju futurističkog poslovnog objekta u krugu toplane Novi Beograd. Zainteresovani investitori imaju rok do 28. marta da dostave ponude.

Novi objekat prostiraće se na skoro 2.500 kvadrata i nalaziće se na mestu sadašnjeg kompleksa JKP Beogradske elektrane na Novom Beogradu, u Ulici Savski nasip 11.

- Zadatak je izrada idejnog rešenja i idejnog projekta za izgradnju nove poslovne samoodržive pametne zgrade - stoji u konkursu. - Objekat bi, pored svoje osnovne uloge, služio i kao pokazni primer zgrade ovakvog karaktera sa ciljem edukacije studenata, inženjera, investitora i klijenata, koji bi podržali filozofiju socijalnog, ekološkog i ekonomskog razvoja.

Novi objekat biće pretežno kancelarijskog tipa uključujući konferencijske i sale za sastanke. Prizemlje će imati atrijum, koji će služiti kao muzej sa izloženim eksponatima kako se razvijala kompanija JKP Beogradske elektrane.

- Građevinski materijali ne smeju biti štetni za okolinu i zdravlje ljudi. Poželjno je da oni budu reciklirani i proizvedeni uz što manji utrošak energije - jedan je od zahteva na koji će odgovoriti zainteresovani investitori.

Kako stoji u konkursu, pametna zgrada Beoelektrana treba da koristi obnoljive izvore energije sa što manjim negativnim uticajem na prirodnu okolinu.

Beoelektrane kao naručilac projekta, za investitore imaju i nekoliko dodatnih uslova, koji moraju da budu ispunjeni pre razmatranja ponude. Jedan od njih je da zainteresovani u poslednjih pet godina treba da imaju jedan realizovani projekat, ili da su učestvovali u realizaciji izrade projekta poslovne pametne zgrade sa minimalnom površinom od 2.000 kvadrata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;