INFONET-468X60-BANNER

Đeram pijaca po ugledu na čuveni objekat u Denveru

07.03.2018. | Ana Ristović | Blic

Pijaca Smederevski đeram u Bulevaru kralja Aleksandra dobiće potpuno novi izgled, i to po ugledu ni manje ni više nego na aerodorom u Denveru, SAD.

Kako rukovodstvo JKP Gradske pijace najavljuje, Đeram će postati moderna, elegantna zelena tržnica, prijatna za kupovinu i šetnju, natkrivena finom i atraktivnom belom teksturom koja će prodavce i kupce štititi od vremenskih nepogoda. Štaviše, ona prema najavama treba da postane svojevrsni novi simbol Beograda, kao jedan od najraskošnijih trgovinskih kompleksa tog tipa, koji će svetleti u noćnim satima. Naime, rasvetom, bojom i oblikom krovne površine neodoljivo će podsećati na aerodrom glavnog grada američke države Kolorado, inače najvećeg u SAD i zvanično proglašenog za jedan od pet najlepših na svetu.

Godinama odgađana, rekonstrukcija bi, prema rečima direktora ovog preduzeća Ivana Soča, mogla da počne već krajem ove godine, a trenutno se radi na glavnom projektu i prikupljanju dokumentacije. Radovi će se odvijati u tri faze, a podrazumevaće postavku metalne konstrukcije, zastakljivanje prostora i sl.

Svi lokali na obodu, frontu i bočnoj strani (ka Pećkoj ulici) pijace biće zamenjeni, a naknadno će se urediti i postojeći zidani objekti. Naročito dobra vest za zanatlije koji trguju na ovoj predratnoj pijaci jeste to da će njihova prodajna mesta biti prebačena u prvu zonu, do Bulevara kralja Aleksandra.

Za ovaj poduhvat Gradske pijace će iz svojih sredstava izdvojiti više od 55 miliona dinara.

Na Đermu će biti izgrađena i garaža, a ideja je da se u tu svrhu sruše obližnje upravne zgrade i na njihovom mestu podigne četvorospratni parking prostor nalik na onaj u Masarikovoj ulici.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;