INFONET-468X60-BANNER

Održana Treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

22.02.2018. | Gradjevinarstvo.rs

U hotelu Metropol juče (21.02.2018) je organizovana Treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom „Razvoj budućnosti“.

Ovogodišnju konferenciju otvorila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Ministarka je istakla da se tokom protekle dve godine udeo građevinske inustruje u BDP-u Srbije povečao sa 4,3 na 6,2 odsto. Naglasila je da se u građevinskom sektoru očekuje povećanje broja zaposlenih za 10 do 15 odsto u naredne dve godine, kao i povećanje plata. Takođe, istakla je da nas u narednih par godina čeka bum u građevinarstvu jer će u okviru projekta jeftine stanogradnje biti izgrađeno 20.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Ministarka je naglasila da postoje 23.369 gradilišta u Srbiji u ovom trenutku u odnosu na 570 lokacija pre četiri godine.

Zadovoljstvo organizatora je što se na konferenciji obratio značajan broj eminentnih zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su Alona Fisher-Kamm, Ambasadorka Izraela u Srbiji, Aca Popović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Goran Vesić, menadžer Grada Beograda, Milutin Folić, arhitekta Grada Beograda, Dubravka Negre, Direktor Regionalnog Predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan, Milan Maksimović, Izvršni Direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, Dejan Hadžić, šef sektora za osiguranje i nekretnine Ministarstva finansija, Danijela Ilić, predsednik  Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Nenad Đorđević, Predsednik UO Klaster nekretnina, Nebojša Nešovanović, predsednik Društva procenitelja Srbije i dr.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da pokrivenost urbanističkim planovima trenutno u Beogradu čini više od 60 odsto a kako je dodao, plan je da u naredne četiri godine pokrivenost urbanističkim planovima bude oko 90 odsto. Vesić je istakao da je grad Beograd promenio pravac razvoja i sada je usmeren prema reci. - Do sada se Beograd razvijao u pravcu ka periferijama, a mi smo taj pravac usmerili ka rekama. Svi naši veliki projekti se nalaze ka rekama. Pored Beograda na vodi, tu je i projekat izgradnje Bloka 18, projekat koji će se nalaziti na mestu fabruke „Beko“ na Dorćolu. Ubuduće posebno ćemo stimulisati projekte na rekama jer su oni atraktivniji, lakše nalazimo investitore, a drugi razlog je što Beograd ima skoro dve stotine kilometara obale koja je skoro potpuno neiskorišćena - podsetio je gradski menadžer.

Konferencija  je imala za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem regionu. Otvaranju konferencije prisustvovalo je više od 220 visoko relevantnih učesnika iz vodećih kompanija za nekretnine, građevinskih firmi, finansijskih institucija, novinara i nezavisnih profesionalaca iz Srbije i inostranstva. Ovogodišnja konferencija dala je dragocen uvid u investicione izazove, trendove imovine, urbani razvoj, važnost procena i druge važne teme iz oblasti nekretnina i infrastrukture.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizovala pod pokroviteljstvom Srpske privredne komore, Ambasade Izraela u Srbiji, Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Klaster nekretnina, Društva procenitelja Srbije a podržale su je kompanije Airport City Belgrade, Alumil YU Industry, JLL, Poseidon Group, advokatska kancelarija Janković Popović Mitić, Atrium Counsulting, NAI atrium, advokatska kancelarija Stanković & partneri, Erste Bank.

Medijski partner konferencije je novinska agencija TANJUG, magazin EXECUTIVE NEWSLETTER a  medijsko sponzorstvo su obezbedili poslovni portali GRADJEVINARSTVO, HALO OGLASI, KANCELARIJA INFO, EKAPIJA, MOJ KVADRAT, BEO BUILD.

O organizatoru:
Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;