INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Aranđelovac jedan od najboljih u izdavanju građevinskih dozvola

21.02.2018. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila u Aranđelovcu da je ta opština jedna od najboljih u izdavanju građevinskih dozvola. Ona je istakla i da će se nastaviti sa bržim sprovođenjem ozakonjenja i ulaganjem u putnu infrastrukturu u celom Šumadijskom okrugu.

- U prethodne tri godine uložene su blizu dve milijarde dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju putne infrastrukture u Šumadijskom okrugu, a u 2018. planirano je ulaganje još oko pola milijarde dinara - rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Aranđelovcu, gde je uručila i šest rešenja o ozakonjenju.

Mihajlović je istakla da je Aranđelovac jedna od najboljih opština u izdavanju građevinskih dozvola, kao i da se proces ozakonjenja u celom Šumadijskom okrugu odvija po dinamici koju su predsednici opština predvideli, saopštilo je ministarstvo.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ministarstvo i naši timovi pomoći će da se taj proces odvija još brže, jer je završetak procesa ozakonjenja od velikog značaja za građane, da naredne generacije budu vlasnici svojih kuća i stanova - rekla je Mihajlović, koja je tokom posete Aranđelovcu održala odvojene sastanke sa rukovodstvom opštine Aranđelovac i sa predstavnicima Šumadijskog upravnog okruga.

Govoreći o izgradnji auto-puta Kragujevac-Batočina, potpredsednica Vlade je rekla da se raspisuje javni poziv za poslednju deonicu, kroz Batočinu, kao i da se nada da će polovinom godine biti gotov projekat i izabran izvođač, kako bi taj auto-put bio konačno završen.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović rekao je da je današnji sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava iz okruga primer kako treba raditi u budućnosti i da je razgovarano o različitim temama iz resora ministarstva, uključujući ozakonjenje, stanovanje, putnu infrastrukturu i vodosnabdevanje.

- Nadam se da ćemo, u saradnji sa vladom i ministarstvom, uspeti da realizujemo sve projekte koje planiramo i o kojima smo razgovarali - rekao je Radović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;