INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

I vidikovac na Slaviji

14.02.2018. | M.M.-J.D. | Novosti

Plato Slavija početkom proleća zablistaće novim sjajem, a radovi na poslednjoj fazi rekonstrukcije privode se kraju. Spomenik Dimitriju Tucoviću krasiće ovaj prostor, dok će izdignuta platforma koja se nalazi u produžetku platoa predstavljati vidikovac, sa kog će se pogled pružati ka novoizgrađenoj fontani u centru kružnog toka.

Planirano je da za dva meseca plato dobije konačni izgled. U ponedeljak su radnici čistili uzvišeni prostor na kom će se nalaziti vidikovac, kako bi se nastavilo sa daljim radovima.

U prostoru ispod platoa planirani su turistički info-pult, kiosk i javni toalet. U ovom delu je trenutno smešten građevinski materijal, a rekonstrukcija prostora koji će se prilagoditi potrebama stanovnika prestonice tek predstoji. Kada za to dođe vreme, radnici JKP Gradsko zelenilo ovaj deo grada pretvoriće u oazu bogatu zelenilom. Prema planu je predviđeno da se na vidikovcu pored zelenih površina nalaze i klupice za sedenje i odmor.

- Predviđeno je da za nekoliko meseci završimo radove. Uskoro nas očekuje i postavljanje klupica koje obuhvataju poslednju fazu radova - objašnjava jedan od radnika.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;