IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Wilo Fondacija ulaže u razvoj i zapošljavanje mladih iz ugroženih grupa u Srbiji

12.02.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Wilo Fondacija, koja ima za cilj pružanje finansijske podrške u oblastima nauke, obrazovanja, kulture i sporta, i podržava razvoj preduzetništva, osnaživanje i obrazovanje mladih, podržala je rad Centra „Jaki mladi“ u okviru SOS Dečijeg Sela Srbija tokom 2017. godine a istim tempom nastavlja i u 2018. godini. Donacija Wilo Fondacije omogućiće dodatno opremanje Centra, kao i ulaganje u dodatne edukacije i prekvalifikaciju mladih ljudi koji dobijaju podršku za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje kroz rad ovog karijernog Centra.

Wilo Fondacija je u Programu „Jaki mladi - podrška zapošljavanju“ prepoznala inicijativu za edukacijom i usmeravanjem mladih ka pravim ciljevima. Predstavnici Wilo Fondacije imali su priliku da učestvuju na radionici „Nenasilno rešavanje konflikata“, koja je za mlade organizovana u Centru.

Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška zapošljavanju i ekonomskom osnaživanju mladih iz socijalno i ekonomski ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja, kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1.200.000 ljudi.  Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Wilo Fondaciju je 14. januara 2011. godine. osnovao preduzetnik i filantrop dr. ing. Jochen Oplander. Osnovanjem fondacije, većinski paket akcija kompanije Wilo SE Dortmund prešao je u vlasništvo Wilo Fondacije. Na taj način, kao većinski akcionar (90% akcija u vlasništvu), fondacija osigurava kontinuitet rada i sigurnost zaposlenih u kompaniji Wilo SE - međunarodnog proizvođača pumpi i pumpnih sistema sa preko 60 proizvodnih i prodajnih kompanija i oko 7.000 zaposlenih širom sveta. Pored toga, Fondacija ulaže u projekte od javnog značaja i podrške razvoju umetnosti, nauke i istraživanja, obrazovanja i sporta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;