INFONET-468X60-BANNER

Za projekat kružnog toka sa fontanom u Novom Sadu skoro četiri miliona dinara

18.12.2017. | 021.rs

Grad će za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka sa fontanom na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice dati skoro četiri miliona dinara. Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište za izradu projekta posao je pripao firmi MHM-projekt iz Novog Sada, koja je ponudu dostavila zajedno sa Tangram projektom iz Novog Sada i Zavodom za komunalnu hidrotehniku „Akva projekt" iz Subotice, koji su bili i jedini ponuđači.

Firma MHM-projekat  će prema ugovoru, imati rok od 150 dana da izradi projekat, na osnovu kojeg će kasnije lokalna uprava da napravi prvi kružni tok sa fontanom u Novom Sadu.

Podsetimo da se o kružnom toku na Limanu II govori nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne raskrsnice, umesto klasične, reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja. Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra „Promenada" i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Da će se u kružnom toku praviti i fontana javnosti je bilo nepoznato sve dok se nedavno nije pojavio tender za projektovanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;