INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija spremna da prihvati bilo koje rešenje BiH za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo

07.12.2017. | B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da prihvati bilo koje rešenje Bosne i Hercegovine za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo. On je na zajedničkoj konferenciji za novinare kazao da je izgradnja tog auto-puta bila prva tema razgovora sa čelnicima BiH - Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem i da je Srbija iznela nedvosmislen i veoma fer stav po tom pitanju.

- Pokazali smo šta smo mi do sada uradili na Koridoru 11, da smo potpisali komercijalni ugovor za izgradnju 31 kilometar auto-puta od Čačka do Požege čime se približavamo BiH. Ostaje nam onda još 60 kilometara do Kotromana, do granice i posle 106 kilometara, u zavisnosti od trase koju BiH uzabere, do centra Sarajeva - kazao je Vučić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, spajanje ta dva grada je važno zbog bošnjačkog stanovništva u Srbiji, srpskog u BiH, ali pre svega zbog Srba i Bošnjaka u obe zemlje.

- Mi produžavamo auto-put od Požege preko Ivanjice do Sjenice i dalje auto-put prema Boljaru i granici sa Crnom Gorom. Smatramo da bi bila da auto-put ka Sarajevo ide tuda, ali smo kazali da da ćemo prihvatiti njihov stav kakav god bude bio - naveo je Vučić.

- Oni su bliži jednom drugom rešenju i ako bude tako Srbija će brzo i jednostavno to rešiti i iz svog budžeta platiti i izgraditi bez ičije pomoći, a to je kad se prođe Sremska Mitrovica, na takozvanom auto-putu Beograd - Zagreb, preko Kuzmina do Rače, na putu za Bjeljinu. Mi ćemo to vrlo brzo da izgradimo, to nam je važna veza sa Semberijom, ali sačekaćemo da vidimo konačnu odluku BiH, mi smo spremni za svaku njihovu odluku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;