INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova poslovna zona kod Bubanj potoka

21.11.2017. | M.T.Kovačević | Novosti

Na raskršću auto-puta Beograd-Niš i buduće obilaznice, kod Bubanj potoka, formiraće se velika poslovno-industrijska zona, veličine 40 hektara. Trenutno, u zgradi gradske uprave traje javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu u Bubanj potoku.

Kako za Novosti navodi Aleksandar Savić, predsednik Opštine Voždovac, ova lokalna jedinica pokrenula je inicijativu da ovo čvorište puteva bude ekonomski isplativo. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju je prepoznala potencijal.

- Plan nam je da stvorimo osnov, da na placu pored raskršća puteva posluju mala i srednja preduzeća - priča Savić. - Ideja je potekla jer Opština ima neka tri hektara u vlasništvu. Ostalo bi grad otkupio, eksproprijacijom, od građana koji tu imaju njive.

Savić ukazuje da je ova lokacija odlična, jer se tu ukrštaju auto-put, obilaznica, a u planu je i izgradnja železničke pruge.

- Ovaj poslovni kompleks biće logičan nastavak ekonomske zone koja se formirala kod Ikee. Mi samo želimo da iskoristimo resurse. Otvaranjem proizvodnih pogona, skladišta, trgovačkih centara, otvaramo nova radna mesta - rekao je Savić, naglasivši da je sa zamo tri godine broj nezaposlenih na Voždovcu pao sa 11.000 na 8.000 građana.

Planska dokumenta mogu da se pogledaju do 6. decembra. Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada održaće se 18. januara 2018. godine. U toku zasedanja, fizička i pravna lica koja su podnela primedbe, mogu diskutovati sa gradskim urbanistima. Tom prilikom mogu ukazati na primedbe.

Na području iza auto-pijace trenutno se nalaze neuređene zelene i poljoprivredne površine koje treba da se transformišu. Ukoliko se usvoji plan detaljne regulacije, koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, na prostoru veličine 40 hektara moći će da se grade objekti čija je ukupna bruto površina oko 300.000 kvadrata.

Unutar placa planiraju se saobraćajnice kao deo sekundarne mreže sa kojih će moći da se priđe planiranim komercijalnim sadržajima. Planira se i uvođenje trasa autobuskih linija javnog prevoza, a pozicije stajališta će biti određene u saradnji sa Direkcijom za javni prevoz prilikom izrade tehničke dokumentacije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;