INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad dobija prvi kružni tok u čijem centru će biti fontana

15.11.2017. | 021.rs

Kružni tok sa fontanom trebalo bi u bliskoj budućnosti da bude izgrađen u neposrednoj blizini „Spensa“, tačnije na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, saznaje 021.

Ovo će biti prva kružna raskrsnica u Novom Sadu sa fontanom, a da li će imati muzičke i svetleće elemente, kao poznata fontana na Slaviji u Beogradu, biće poznato nakon što firma koja dobije posao projektuje njen budući izgled.

Novi Sad (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, sam centar kružne raskrsnice neće biti klasičan krug, već će imati oblik lista. Projektantska kuća koja će dobiti posao će istovremeno napraviti i projekat saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i javne rasvete u ovom delu Novog Sada.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije otvoren je do 11. decembra.

O projektu kružnog toka na Limanu II govori se već nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne, umesto klasične raskrsnice reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra „Promenada" i „Naučno-tehnološkog parka“ očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;