INFONET-468X60-BANNER

Do Levosoja u šest traka tek 2018.

31.10.2017. | Novosti

Neimari na deonici Srpska kuća-Levosoje dodali su gas posle poseta ministarke Zorane Mihajlović u julu i avgustu, ali očigledno nedovoljno da bi ovaj deo puta na Koridoru 10 završili bar u produženom roku koji ističe danas (31. oktobra). Ostalo je još dosta posla, a u Putevima Srbije, koji su investitor radova, očekuju da će 6,5 kilometra punog profila i 2,3 kilometra desne trake biti pušteno u saobraćaj do kraja godine, dok bi preostale tri leve trake trebalo da budu asfaltirane tokom 2018.

U Putevima Srbije tvrde da radovi ulaze u završnu fazu, a preostalo je da se urade hidroizolacija i asfalt na mostovima, venci pešačkih staza i pešačke ograde.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na trasi auto-puta potrebno je da se završi deo asfaltnih radova, odnosno izrada bituminiziranog nosećeg i habajućeg sloja, saobraćajna signalizacija i oprema - nabrajaju u Putevima. - Preostaje još i sređivanje bankina, kosina nasipa i useka i postavljanje zaštitne i žičane ograde. Asfaltni radovi su uveliko u toku, a njihovo napredovanje umnogome zavisi od nastupajućih vremenskih prilika.

Izgradnja najjužnije preostale deonice na Koridoru 10 u dužini od svega osam kilometara počela je u avgustu 2015. godine. Radovi su povereni konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA Miljković, Srbija auto-put i Centralna putna laboratorija. Ova deonica finansira se iz budžeta Srbije, a ugovorena vrednost je 4 milijarde dinara.

Ova trasa od 8,8 kilometara trebalo je da bude puštena u saobraćaj u decembru 2016. godine. U Putevima su tada pravdali izvođače podacima da zbog 49 kišnih i snežnih dana, poplava i projekata koji su morali na doradu, nisu stigli da ispoštuju ugovoreni rok.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;