INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu gradnja saobraćajnice Novi Sad-Zrenjanin-Borča

29.09.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas (29.09.2017) zajedno sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem prvu sednicu Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

- Danas smo razgovarali o tome kako da unapredimo i realizujemo infrastrukturne projekte u Vojvodini, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanja protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad–Zrenjanin–Borča - izjavila je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je istakla da će se Fruškogorski koridor graditi po sekcijama, podsetivši da je u maju ove godine u Pekingu potpisan memorandum sa kineskom kompanijom CRBC o gradnji ove saobraćajnice.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija i tu nema problema. Razgovaramo uporedo sa pokrajinskom vladom i kineskom kompanijom o uslovima i izvorima finansiranja ove važne saobraćajnice. Očekujem da do kraja godine, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora sa CRBC za Koridor 11, dogovorimo okvire finansiranja i za Fruškogorski koridor - rekla je Mihajlovićeva.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je na današnjoj sednici bilo reči o završetku važnih projekata, ali i o početku realizacije novih.

- Sa Vladom Srbije vodimo politiku okupljanja oko projekata, jer to donosi rezultate. Pored završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje brze saobraćajnice od Novog Sada do Borče i Grebenskog puta na Fruškoj gori, razgovarali smo i o manjim projektima, važnim za građane Vojvodine, poput izgradnje prečišćača pitke vode, što je veliki problem u pojedinim vojvođanskim gradovima - rekao je Mirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;