INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bageri i na Trgu republike

31.08.2017. | E.B.R. | Novosti

Građevinske mašine „zaposele" su nekoliko ključnih prestoničkih ulica, saobraćaj se odvija usporeno, veliki broj Beograđana se vratio sa godišnjih odmora a početak nove školske godine se približio. Gradski menadžer Goran Vesić ističe da se radovi odvijaju po planu i da su bili neophodni jer decenijama u obnovu saobraćajnica nije ulagano.

Obnova Trga Slavija, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove biće završena tokom jeseni, kako je i planirano, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, gostujući na TV Pink. Sve se finansira iz gradskog budžeta, bez dinara kredita, a radovi na ove tri lokacije koštaju manje od 20 miliona evra.

Prema njegovim rečima, sledeće godine grad čeka veliki posao, a to je rekonstrukcija kompletne Ulice kneza Miloša, gde će biti garaže duž cele ulice sa više od 450 novih parking-mesta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Čeka nas uređenje Trga republike, garaža na Studentskom trgu, rekonstrukcija Nušićeve ulice, čitavog poteza od Ruzveltove, Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana sve do Kalemegdana. Pored toga, punom parom se radi park na Ušću, radićemo tunel između Save i Dunava, a najkasnije 2020. godine počinjemo izgradnju metroa. To ćemo sve da uradimo i Beograd će postati moderna evropska metropola, komforna za svoje građane - naglasio je gradski menadžer.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da se i Brankov most radi punom parom i da radovi treba da budu završeni do kraja jeseni.

- Građani treba da znaju da oštećenja nisu mala i da su čelične konzole koje drže kolovoz i pešačku stazu veoma oštećene, i to mora da se sredi. Radnici Mostogradnje rade najbrže što mogu, ali oni ugrađuju 40 tona novog čelika i to ima svoju dinamiku, tako da očekujemo da do kraja jeseni završimo sa radovima - kaže Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;