INFONET-468X60-BANNER

Tokom jeseni kraj radova na većini saobraćajnica u Beogradu

28.08.2017. | RTS

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je za RTS da će tokom jeseni biti završeni radovi na većini saobraćajnica u Beogradu, pri čemu će kompletan potez Ruzveltova-Slavija-Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj 16. novembra. Goran Vesić je rekao da su počeli radovi na desnoj strani Bulevara oslobođenja, od Slavije prema Autokomandi, i da će biti završeni 22. oktobra, kada će ceo Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj.

- Deo koji sada radimo između Ruzveltove i Ulice kraljice Marije biće gotov već 22. septembra - najavio je Vesić.

Vesić se osvrnuo i na radove koji su u toku na Brankovom mostu, istakavši da je reč o ogromnom zahvatu jer je most sastavljen iz tri dela od kojih je jedan bio u veoma lošem stanju pa je bilo potrebno, zbog bezbednosti automobila i ljudi koji prolaze tim mostom, zameniti kompletne čelične konzole ispod mosta.

- To je 40 tona novog čelika, sada se dosta radi ispod samog mosta i to je jednostavno moralo da se sprovede - rekao je gradski menadžer.

Kako je naglasio, ulažu se napori kako bi svi radovi bili završeni u najkraćem roku, a to se, kaže, vidi po tome što radovi u Ruzveltovoj, Bulevaru i Slaviji traju šest meseci, dok su prethodnici u Skupštini grada napravili ugovor za izvođače radova u Vojvode Stepe koja je triput manja deonica, a radilo se 12 meseci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Trudimo se i da obezbedimo da radovi budu urađeni najkvalitetnije moguće i znamo da svi ovi radovi ometaju uobičajeni život građana, ali kod nas se dugo nije ulagalo u infrastukturu - rekao je Vesić, dodavši da će i narednih godina biti radova.

On je podsetio da je u poslednje tri godine rekonstruisano 646 ulica ukupne dužine 325 kilometra, a Putevi Srbije su uradili oko 110 kilometara ulica na teritoriji Beograda.

- Pored toga, naše gradske opštine su uradile preko 100 kilometara nekategorisanih puteva novcem iz gradskog budžeta. Uradili smo 113 kilometra kanalizacije i 283 kilometra vodovoda. Pokrenuli smo ponovo projekat Makiš-Mladenovac gde će 2021. svi građani Mladenovca i sva usputna naselja, od Grocke preko Sopota, kao i delovi Zvezdare i Voždovca, dobiti gradsku vodu - naveo je Vesić.

Dodao je da je u poslednjih nekoliko godina otvoren veliki broj državnih, odnosno gradskih gradilišta, i to ne samo u centru Beograda, već se radi i u Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj...

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;