INFONET-468X60-BANNER

Dogodine gradnja izbegličkih stanova u Veterniku

21.08.2017. | Z.Milosavljević | Dnevnik

Izgradnja 276 stanova u Ulica vojvode Putnika u Veterniku, po informacijama iz Komesarijata za izbeglice i migracije, trebalo bi da počne na proleće sledeće godine. Kako kažu u Komesarijatu, izbor korisnika u završnoj je fazi, a istovremeno je u toku i projektovanje stanova, odnosno zgrada.

U sklopu priprema za realizaciju tog projekta gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević 18. avgusta 2014. godine potpisao je s Komesarijatom za izbeglice i migracije Memorandum o saradnji, kojim je predviđena izgradnja 276 stanova za izbeglice. Tim programom predviđeno je da korisnici nakon šest meseci korišćenja stana pod zakupom, stiču pravo na njegov otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih i po propisima o stambenom zbrinjavanju izbeglica.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

U Gradskoj kući ističu da je Novi Sad ispunio svoj deo obaveza predviđenih Memorandumom o saradnji, što znači da je obezbedio komunalno opremljeno građevinsko zemljišta za gradnju. Novac za podizanje stanova obezbeđuje se iz donacije Fonda Regionalnog stambenog projekta, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Pre dve godine potpisan je ugovor između Grada Novog Sada, Komesarijata za izbeglice i migracije i Jedinice za sprovođenje projekta, čime su se stekli uslovi za otpočinjanje procesa izbora korisnika. Na javni poziv raspisan prošle godine, koji je trajo mesec dana, prijavilo se 695 najugroženijih izbegličkih porodica.

U Gradskoj kući ističu da je Novi Sad ispunio svoj deo obaveza predviđenih Memorandumom o saradnji, što znači da je obezbedio komunalno opremljeno građevinsko zemljišta za gradnju

Gradnja stanova u Veterniku spada u potprojekat 5 Regionalnog stambenog programa, koji se sprovodi istovremeno u 27 jedinica lokalne samouprave. Njime je predviđeno da ukupno bude izgrađeno 1.267 stanova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;