INFONET-468X60-BANNER

Radovi na Brankovom mostu kasne zbog zaturene dozvole

08.08.2017. | Blic

Nastavak radova na Brankovom mostu i zatvaranje po jedne saobraćajne trake u oba smera bilo je zvanično najavljeno još za 22. jul. Međutim, od tada niti su se radnici pojavili na mostu, niti je došlo do izmena u saobraćaju.


Brankov most

Misteriju vezanu za odlaganje radova razrešio je danas (8.8.2017.) gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao da očekuje da će obnova Brankovog mosta biti nastavljena za nekoliko dana.

- Problem je bio u tome što u arhivi nisu mogli da nađu upotrebnu dozvolu starog mosta. To je sada sve predato nadležnom ministarstvu. Očekujem da će sva papirologija biti gotova za dan ili dva i nakon toga će se nastaviti radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta - kazao je gradonačelnik.

Mali je dodao da je za njega važno da je grad mogao iz budžeta da obezbedi između dva i tri miliona evra za obnovu Brankovog mosta.

- Imali smo probleme, rešavamo ih zajedno sa ministarstvom i nastavljamo dalje - kazao je on.

Nedostatak dozvole i kašnjenje radova, međutim, izazvaće velike probleme u saobraćaju u prestonici, pošto će do delimičnog zatvaranja mosta umesto tokom letnje sezone, kada su mnogi Beograđani van grada, doći kada se svi vrate. A na Brankovom mostu su gužve uobičajene i kada je svih šest traka u funkciji, a ne samo četiri kao što je predviđeno.

Podsetimo, po prvobitnom planu bilo je predviđeno da svi radovi budu završeni do 25. novembra, ali posle ovog kašnjenja od minimum 20 dana, prometna saobraćajnica će biti u punoj funkciji tek sredinom decembra ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;