IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ulica u naselju Zuce biće asfaltirana do 24. avgusta

25.07.2017. | Beoinfo

U voždovačkom naselju Zuce radi se asfaltiranje glavne ulice - 1. nove, koja prolazi kroz centar naselja, od crkve do izlaza na Avalski put, u dužini od 2,6 kilometara. Ovo je prvi put da ulica dobije i trotoar po kome će pešaci moći bezbedno da se kreću.

Gradski menadžer Goran Vesić je obišao radove na asfaltiranju Ulice 1. nova koji će, kako je planirano, biti završeni do 24. avgusta.

- Grad Beograd podjednako vodi računa o centru grada, kao i o prigradskim naseljima. Naša preduzeća se trude da svuda poboljšaju kvalitet života ljudi – rekao je Vesić i precizirao da radovi pored asfaltiranja ulice uključuju i nov trotoar.

On je za Tanjug naglasio da se često dešava da u selima i prigradskim naseljima Beograda ne postoje trotoari, koji su veoma važni jer pre svega omogućavaju veću bezbednost dece koja idu u školu, a onda i građana koji tu žive.

Navodeći da su radovi u Ulici 1. nova počeli u martu, on je rekao da je planirano da budu završeni do 24. avgusta.

- Grad Beograd je za radove u ovoj ulici izdvojio 56 miliona dinara, što samo pokazuje da mi ne pravimo razliku između centra grada i prigradskih naselja i da se trudimo da više ulažemo u prigradska naselja jer su ona poslednjih decenija više bila zapostavljena i tu je neophodno više da se uradi - naglasio je Vesić.

Govoreći o radovima u naselju Zuce, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, je pored ovoga kao primer naveo i fiskulturnu salu pri Osnovnoj školi „Vasa Čarapić” kao i postavljanje javne rasvete u skoro svim ulicama u Zucu.

- Zuce je jedino selo u podavalskom delu koje je 2013. godine dobilo uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Mi ćemo se potruditi da zajedno sa Gradom Beogradom obezbedimo još dva uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, u Belom Potoku i Pinosavi - istakao je Savić.

Naglasivši da su sve škole u podavalskom delu rekonstruisane, on je rekao da je u planu rekonstrukcija još jednog ili dva doma zdravlja u tom delu grada kako bi građani koji tu žive imali podjednake uslove za život kao i oni koji žive u centralnom delu Voždovca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;