INFONET-468X60-BANNER

Više investicija iz SAD kao rezultat reforme građevinskih dozvola

25.07.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je juče (24.07.2017) sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom o infrastrukturnim projektima, unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji i bilateralnoj saradnji dve zemlje, a on je tom prilikom izjavio da je uvođenje elektronskih građevinskih dozvola važno za imidž Srbije i privlačenje investicija.

- Uvođenje elektronskih građevinskih dozvola predstavlja vidljiv rezultat za građane Srbije, ali je važan i za imidž Srbije u svetu, pre svega zbog napretka na Doing business listi. Verujem da ćemo kao rezultat vašeg rada i sprovedenih reformi imati više američkih investicija u Srbiji i otvaranje novih radnih mesta - rekao je Skat.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Potpredsednica Mihajlović rekla je da je u Srbiji broj aktivnih gradilišta povećan na više od 10.000 gradilišta, a da ih je pre tri godine bilo manje od 1.000.  

- Nakon uvođenja e-dozvola, sledeća velika reforma je reforma katastra, gde se očekuje usvajanje novog zakona koji će skratiti vreme za upis imovine - dodala je Mihajlovićeva.

- Za auto-put Niš-Merdare očekujem da do oktobra bude završena projektna dokumentacija, a na Samitu u Trstu već smo započeli razgovore sa Evropskom investicionom bankom i Evropskom unijom o finansiranju prve faze izgradnje ovog projekta - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da uporedo za završetkom izgradnje Koridora 10 i nastavkom izgradnje Koridora 11 pregovaramo i o novim projektima, među kojima su izgradnja „auto-puta mira” Niš-Merdare-Priština, Moravski koridor i auto-put Beograd-Sarajevo.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;