INFONET-468X60-BANNER

Zgrada Doma kulture u Somboru ruševina

14.07.2017. | J.Bekić | Novosti

Zgrada Doma kulture u prigradsko-salaškom naselju Gradina, nadomak Sombora, godinama je ruinirana. Objekat u kome su svojevremeno organizovane svakodnevne priredbe, igranke i zabave, danas je ruglo. A, da je to tako, svedoče odvaljena vrata, polupani prozori, oronuli zidovi i rupe na krovu.

- Objekat je veliki, ali nema tavan i nepraktično je da se obnavlja samo krov. Tu su velika sala, bina, jedan stan, bivša kafana i još jedan lokal. Prostor je ogroman i pitanje je koliko be se isplatilo njegovo renoviranje. Nama je potrebno nešto manje i praktičnije, i možda bi bolje bilo sagraditi novu zgradu iz temelja. Svaka vlast nam je obećavala rešenje, međutim, dosad ništa nije urađeno - veli Josip Parčetić.

Dom u Gradini izgrađen je 1947. godine. Posle višedecenijske nebrige, sada postoje dva rešenja - sveobuhvatna rekonstrukcija, ili rušenje. U gradskom MZ Mlake, na čijoj je teritoriji naselje Gradina, navode da imaju spreman projekat rekonstrukcije, ali da je finansijski okvir neizvestan.

Prema procenama, za rekonstrukciju Doma u ovom naselju potrebno je oko 13 miliona dinara, ali nedostaje novac.

- Moj predlog je bio da se Dom ruši i napravi novi, površine oko 100 kvadratnih metara. To bi koštalo oko šest miliona dinara. Za ta sredstva bi se mogli izboriti - veli Dragan Knežević, predsednik Saveta MZ Mlaka.

Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za komunalnu delatnost i investicije, naglašava da za renoviranje objekata u vlasništvu grada postoje određena sredstva u budžetu. On dodaje da predstoji raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača, ali pre toga treba odrediti prioritete. Tek tada će se znati šta će od radova moći da se uradi u ovoj budžetskoj godini.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;