INFONET-468X60-BANNER

Aerodrom „Konstantin Veliki“ raspisao poziv za izradu tehničke dokumentacije za terminalnu zgradu

07.07.2017. | eKapija

Javno preduzeće za aerodromske usluge Aerodrom Niš raspisalo je javni poziv za izradu tehničke dokumentacije za adaptaciju i dogradnju terminalne zgrade. Kako se navodi u pozivu, ciljevi i svrha izrade tehničke dokumentacije su da se na osnovu iste izvrše radovi na adaptaciji i dogradnji terminalne zgrade aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Tehnička dokumentacija treba da sadrži - Studiju opravdanosti, Idejni projekat, Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) sa pozitivnim izveštajem o (nezavisno) izvršenoj tehničkoj kontroli, kao i Projekat za izvođenje (PZI) sa saglasnošću MUP u pogledu ispunjenosti mera zaštite od požara.

Zbog povećanog obima vazdušnog saobraćaja samim tim i povećanog broja putnika, prtljaga, potrebno je povećati postojeći kapacitet i poboljšati kvalitet usluge postojećeg saobraćajnog terminala aerodroma „Konstantin Veliki“. Dogradnjom prostora postojećih čekaonica treba povećati kapacitete i komfor koji će omogućiti nesmetan prihvat i otpremu većeg broja putnika i prtljaga u terminalnoj zgradi aerodroma za višegodišnji vremenski period.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Planirana novoizgrađena površina bi bila oko 2.300m², a neophodno je postaviti dodatni broj „check in" šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim trakastim transportnim sistemom. Neophodno je proširiti i kapacitete za pregled obezbeđivanja kako bi se omogućio brži protok putnika iz javne u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma.

Traži se i planiranje adekvatnog povećanja kapaciteta za obavljanje carinske i pasoške kontrole za istovremeno opsluživanje tri vazduhoplova sa prosečnim brojem putnika 160 po operaciji (160 putnika u dolasku + 160 putnika u odlasku).

Period opsluge putnika u odlasku, koji uključuje vreme potrebno za registraciju putnika i prtljaga, pregled obezbeđivanja, pasošku i carinsku kontrolu kao i vreme potrebno za njihovo ukracavanje u avion, treba da bude maksimalno 2 sata, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 14. jul 2017, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;