INFONET-468X60-BANNER

Usvojeno šest urbanističkih planova za više lokacija u Beogradu

30.06.2017. | eKapija

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na sednici održanoj u četvrtak, 29. juna 2017. godine, jedan plan generalne regulacije i pet planova detaljne regulacije, kao i odluke o izradi tri plana detaljne regulacije, prenosi Beoinfo.

Usvojen je plan generalne regulacije građevinskog područja jedinice lokalne samouprave za opštine Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, kao i planovi detaljne regulacije za delove opština Palilula, Voždovac, Grocka, Lazarevac, Čukarica, Obrenovac, Vračar i Novi Beograd.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Dva plana su infrastrukturnog karaktera, a dva se odnose na privredne zone. Interesantno je da se najveći deo svih šest planova odnosi na prigradska naselja i nijedan nije vezan za centralni deo Beograda. To je potvrda da fokus nije na centru grada, već i na onim delovima koji su ranije često rađeni potpuno neplanski i bez bilo kakvih regulativa - istakao je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

On je naveo da se ovim planovima prelazi brojka od 160 planskih dokumenata koji su sačinjeni i usvojeni u protekle tri godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;