INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

A.D. „ALPRO“ investira u budućnost

01.06.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Vlasenički Alpro, koji posluje u okviru grčke industrijske grupacije Alumil, u prvom kvartalu ove godine ostvario je dobre poslovne rezultate, kako u fizičkom obimu proizvodnje, tako i u prodaji i plasmanu proizvoda, gde se beleži blagi rast, izjavio je direktor ovog preduzeća Vladan Nastić.

On kaže da su prošlu poslovnu godinu, koja je bila veoma izazovna i turbulentna, u vlaseničkom Alpru obeležile tranzicione promene, promene menadžmenta i reorganizacija poslovanja, što se odrazilo na finansijske rezultate i uticalo da bude smanjen broj zaposlenih.

Nastić je objasnio da rezultati iz prvog kvartala ove godine ukazuju na to da je kriza poslovanja, koja je u Alpru obeležila 2016. godinu, prevaziđena i da će ova godina, prema svim naznakama, biti uspešna.

On je dodao da je u ovoj godini planirana modernizacija nekih pogona radi smanjenja troškova proizvodnje i skraćivanja rokova isporuke kupcima.

U ovoj godini planirana je i izgradnja novog pogona za površinsku zaštitu profila sa najsavremenijom opremom za taj tehnološki postupak, te opremanje dela pogona za doradu na profilima.

- Očekuje nas uvođenje novih proizvoda u proizvodnju i ponudu. Cilj je povećanje obima i promena strukture proizvodnje, a težište će biti na proizvodima koji su profitabilniji i koji treba da obezbede bolji poslovni rezultat za preduzeće - rekao je Nastić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;