INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja javne infrastrukture u području IKEE teče po planu

14.06.2017. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je juče (13.06.2017) gradilište robne kuće IKEA kako bi se uverio da radovi na javnoj infrastrukturi teku prema planu. Obišao je radove i uverio se da je sve spremno za 10. avgust, kada će ova robna kuća biti otvorena. Najavio je i posebnu liniju gradskog prevoza koja će ići prema ovoj robnoj kući.

On je tom prilikom istakao da je IKEA finansirala izgradnju javne infrastrukture, koja je vlasništvo grada, u iznosu od skoro deset miliona evra, što je daleko više od naknade za građevinsko zemljište, koju prema ugovoru treba da plate Beogradu.

On je istakao da su izgradnja nedostajuće infrastrukture neophodne za početak rada robne kuće IKEA i kvalitetnije snabdevanje vodom građana Kaluđerice, Leštana, Boleča, Vinče i Ritopeka usko su povezani sa izgradnjom vodovoda Makiš - Mladenovac, koju sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Istovremeno sa izgradnjom javne infrastrukture u području IKEE, Direkcija je izvela revitalizaciju dela sistema Makiš - Mladenovac i istovremeno finansirala sa 341 milionom dinara izgradnju blizu šest kilometara mreže, koja spaja vodovod Makiš - Mladenovac sa rezervoarom Kaluđerica, iz koga će se snabdevati kvalitetnom gradskom vodom građani u brojnim naseljima u Grockoj - kaže Vesić.

- I završićemo kompletan regionalni vodovod do Mladenovca do 2021. godine - poručio je Goran Vesić.

Istovremeno, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju kontrolisala je izgradnju nedostajuće infrastrukture za robnu kuću IKEA. Uz nadzor Direkcije, investitor je izgradio dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa kompleksu IKEE, most preko Zavojničke reke dužine 40 metara i 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže.

Direkcija je pratila i radove koje je investitor izveo na regulaciji Zavojničke reke i Gleđevačkog potoka, ukupne dužine 2.800 metara sa propustom na Gleđevačkom potoku prečnika tri metra i dužine 26 metara.

Vesić je naveo da je zelenilo uređeno na površini većoj od 60.000 metara kvadratnih i izvedeno je javno osvetljenje i trafostanica, te dodao da je Direkcija, osim nadzora nad izvođenjem radova, rešila imovinsko-pravne odnose na oko 600 katastarskih parcela koje su ulazile u sastav kompleksa.

- U narednim godinama možemo da očekujemo da se na ovoj lokaciji gde se sada nalazi IKEA izgradi još nekoliko objekata i svaka takva investicija znači ulaganje u Beograd, posao za naše ljude, pre svega one koji žive u okolini, i poziv drugim investorima da posluju u Beogradu i Srbiji - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;