INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Slavije kreće krajem juna - Radovi podeljeni u četiri faze

07.06.2017. | Marija Antonijević | Blic

Posle završetka muzičke fontane, na redu su oni ozbiljniji radovi na rekonstrukciji Slavije, ali i kompletnog poteza u Bulevaru oslobođenja do Veterinarskog fakulteta. Kako trenutno stoje stvari, sređivanje saobraćajnica će početi krajem juna.

- Nakon završetka fontane, za dvadesetak dana kreće rekonstrukcija i same saobraćajnice na Slaviji - najavio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

Tokom izvođenja radova doći će do izmenjenog režima saobraćaja, pa će na delu u Bulevara oslobođenja i Slaviji radovi biti podeljeni u četiri faze.

Slika. Budući izgled Slavije (foto: Grad Beograd, preuzeto sa www.blic.rs)

- Planirano je da prva faza traje 12 dana, i da se tada odrade prelazi preko bočnih saobraćajnica, od Kneginje Zorke i Karađorđevog parka. U toj fazi neće biti nikakvih izmena u saobraćaju. Druga faza je od Bulevara oslobođenja ka Slaviji, gde će se raditi leva strana ulice. Saobraćaj u bulevaru bi se odvijao samo u trakama u smeru od Veterinarskog fakulteta ka Slaviji. Za ovu fazu postavljen je rok od 58 dana - objasnili su pre mesec dana iz Sekretarijata za saobraćaj.

Treća faza biće nalik na drugu, samo što će se raditi desna strana od Veterinarskog fakulteta ka Slaviji, a ceo saobraćaj će se premestiti na suprotnu stranu kolovoza i rok za završetak je 55 dana.

- Poslednja četvrta faza izvodiće se 55 dana, u samoj zoni Trga Slavija. Za vreme radova na Slaviji sav saobraćaj primaće dva bitna koridora - Bulevar oslobođenja i Nemanjina, kao i prolaz iz Makenzijeve ka Beogradskoj ulici.

Rok za završetak svih radova je 180 dana, tako da ako počnu krajem juna sve bi trebalo da bude gotovo do 1. januara 2018. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;